Pages

Tuesday, December 21, 2010

jalan2 waktu petang...

dh lama xjalan2..seronok gak r even jalan nyer kt melaka jerk...

qdees pulak birthdaynyer...

beli kek murah jerk...

tgk mcm seronok jerk...

aksi bersama sepupunyer...

video

dah boleh jaga adik ni...ha3..ni anak my sis in law...iera

mini birthday PArty for qaseh..

qaeh potong kek...akhirnyer dpat gak aku ptg kek..
qaseh tgk ajerk ayah ptg kek...bler le aku dpt ptg ni...itu le agaknyer yg dia pk kan...



dh 3 thn ni mest pndai dh tiup lilin kan.....

si ayah tlg pegangkan kek...



sesi nyalakan lilin...ha3...

16 disember lepas genap ler si qaseh ni 3thn..so ada r buat skit mini party kt kedai ngan celebrate kt qdees skit...ok r tu...just nk bg qaseh happy...ye la..asyik nyanyi lagu hapy birthday jerk..xsmpai hat lak xcelebrate..
ni ler foto2 yg dpt dsnap oleh ku...ha3...










Wednesday, December 15, 2010

hasil tgn qaseh...


ha3...memula masa teacher may bg picture ni aku terkejut gak..xkan le si qaseh leh draw n kaler sekemas ini..rerupanyer si qaseh ni just tampal cotton ajer kt sheeps ngan awan tu...dgn bantuan teacher..xpe ler..first starter...ok ler tu...hidup acehh!!!

first day qaseh d qdees...


kena paksa minum..ha3


diaorg bukak video..




take time gak r nk kasi MESRA...
taraaa...

hr ni ngan masa yg singkat aku bukak jap blog yg katernyer dh bersawang tu...ha3..xsempat r nk ngadap sentiasa blog ni..kt umah aku skg bb mmg fail..so kt kolej je ler kalu leh pun nk update..

aku cter skit pasal qaseh yg first time jejak kaki kt qdees..tanggal 8dis aritu..aku ngan apeng g ler ke qdees..kan aper..bg smgt kt qaseh ni..memula dia takut2 gak..tap lame2 ok r jugak..








Saturday, September 11, 2010

Selamat Berayer rayER...

hai..

tatkala ni dh masuk rayer kedua...aku dok layang jerk..xde ag berjalan rayer maner..tngu org dtg umah jerk...lg pun qaseh xbpe sihat...on off jerk demamnyer...mase aku tgh tulis ni demamnyer ok lak..xtau ler mlm nant ok ke x..dh ler susah nk telan ubat..dh masuk pun dia muntahkan..hmm..anak2..

anyway..selamat hari rayer semua..gambar nant ler..

pra rAyer...

hmm...aku start amik cut rayer 9sept..hr ni aku msh ag berada di tgkak..kemas umah skit,g guntg rmbut qaseh..ngan basuh kete sendri..kt car wash red kerol..basuh sendri tu...hubby basuh kete,aku tukang lap kete..jimat 12rm..he3...








ahakss..ni je satu gmbar yg sempat aku snap mase qaseh guntg rambut..aku kagum skit kali ni sbb qaseh xngamuk dan xnangis...cuma pala dia xleh nk statik..kejap ke kanan kejap ke kiri..rami beb nk guntg rmbut rayer..ada ler dkt 1jam aku tngu...hr ni semua nek..guntg rambt pun nek...perrghh..amik peluang sunguh depa ni...service sama jerk...

Umah sewa baRU...

hai...ni aku expose skit gmbr umah sewa baru..aku ubah skit r kaler umah ni...tap xde ler grand2 sgt..umah sewa..bukan umah sendri...just nk bg mood ceria je bler dok umah tu..seb bek hubby aku bersemangat nk cat umah tu..xyah upah org cat kan...he3..
ha3...nk tau nape si qaseh ni nangis..aku ttp pagar..xbg dia men luar...tap lepas tu aku bukak jugak..hat ibu..sayu ngan tangisan si anak...hu3...


hmmm...ni pose my hubby tatkala asyik ngecat...

ruang hall yg dh siap dicat...



Sunday, August 15, 2010

salam ramadhan..

selamat berpuasa kepada semua kengkawan..

lama dh aku x update blog ni..dan dh mcm2 cter yg aku x share ngan u all semua..tap x pe ler..bt pe nk cter mende yg dh lame kan..bek kter cter mende yg still panas lg..

hr ni aku bt appoinment ngan my new tuan umah...he3..dlm diam2 aku nk pindah umah..KENAPA yer...eleh..saje je nk buat gempak kan???

alaa korang ni..xde ape pun..cuma aku nk bt transformasi skit..Kolej komuniti sibuk bt transformasi..aku pun bt gak r...hu3..

actually aku dok lame dh umh skg ni..rase dh boring..so aku nk tkr angin skit..lg pun umah ni besar skit dr skg..(sewa pun up r skit...) ha3...

kt mane korang nk tau?? kt bandar baru tgkak...nk beli umah sendri lum kesampaian..so dpt umah sewa baru tu kra ok la eh...

hmmm...sambung cter pasal tuan umah tad..muda bangat ko tuan umah aku...baru 25 thn..tap dh ada umah sendri..bgus tul misi hidup dia ni...dh bijak kumpul rete muda2..

kalu ada rezeki i'allah aku akn bt mkn2 skit nant kt umah baru..

i'allah...

tata...

Tuesday, March 30, 2010

nmpak apa2 beza x?????

ni kt mid valley....at 15 mac..besar x bunga tu..

dlm kete..posing jap...


makan sizzling kt mid valley..masin arr...

ada transformasi ke?????

ni pada 15 mac 2010..kt mkm..sesi taklimat before kursus...
ni masa mlm ladies nite kt kajang anjuran puspanita...

ni mase nk jalan2 ke melaka....



ni pas baru g ngadap yg maha esa...


ni gmbar minggu pertama bru guna whitening mk...ngah3...




Sunday, March 21, 2010

MARi bermain...

video

main jgn x main..

akSi-aksi anakKU..

skg ni aku dh jad takut bler lalu kt shopping complex yg ada mainan ni..si qaseh confirm nk men kt situ..asal ditolak jawabnyer hbs ler dia melembik2 kan bdn xnak didukung..dan apa lg..nangisler...tap kejap jerk..aku kena cpat2 bwk tempat len..kalu x siqaseh ni xmakan pun xper..
he3..kt umah skg ni mane tempat,ruang yg leh dia duduk dia akan duduk..mase ni mood nyer ngah baik..aku mtk nk amik gmbr dia pun posing baik punyer..nmpak x dia paki setokin tu..he3..mlm2 kena paki setokin sbb takut dia kena seme g..cm org pantang lak ghupanyer..


tara..dh mmg resmi anak pompuan..tgk ibunyer melaram dia pun nak gak..aku beli ler rantai kt dia..gelang tu aku nyer yg dulu..nyum2..sedapnyer rot dia..

Wednesday, March 17, 2010

gadis ayu berbaju kurung..


haaa...ptg tad hbs awl kursus..so aku apa agi..terus on kan projek yg dh dirancang...mls nk salin2 baju ni..terus g ngan bju kurung...aku g klcc nek rapidkl...mak ai...mcm semut daa manusia..lemas aku..oh tidak!!!jiwa aku mmg bukan di sini..bt jalan2 aje boleh ler..
pastu aku g lak ke jalan masjid india..beli ler skit2 brg yg berkenan di hati..kasut anak aku,sandal aku,baju jalan aku...he3..

Monday, March 15, 2010

lePAS boring...

cantik ar depa built ruang tengah mid valley..promosi besar2an tu cter ni..
aku apa lg..teruja ler ngan replika2 cendawan ni..semua aku nak peluk kalu bley...




sepeTANG di mid valley..

ni dh penat pusing..aku bedal sizzling chicken with mushrooms..jemput makan..
menyahut cabaran seseorang suruh beli perfume mahal..baunyer nice..tap xtau le kalu idung org tu asyik komplen memanjang semua perfume yg aku beli..

berlatar belakangkan suasana cter alice in wonderland...


Sunday, March 14, 2010

kusrus time..

yeah yeah yeah..

bulan 3 ni mmg bulan berkursus bg aku..bru pas ptk aku g lak kursus ubs anjuran mkm kt pj.. 5 hari beb..sistem ni mmg aku dh terer dh (masuk bakul angkat sendri..)..cuma saje nk improve apa yg ada di dada ni..kursus ikut ofis hour jerk..time mlm free.. so leh ar aku jenjalan kat mid valley...klcc...ngeh3...window shopping...nant aku upload gmbar k...

ramBut anak aku...

ni belah rambut yg sihat..yang dia xsuker pintal ngan jari....
ni rambut belah kiri yg dia suker sgt pintal..nampak kan beza belah kiri dan kanan? risau gak aku..x kan nk kena pangil yum nam hair lak...

Saturday, March 13, 2010

bad Habit yg membawa padaH..

susah ar bler anak kter dh ada tebiat buruk ni..ni la anak aku..asal nyusu jerk mest dia suker sangat pintal rambut dia ngan jari...sampai mingu lepas pengasuh qaseh tegur aku yg rambut fth dh kurang kt belah yg dia selalu pintal tu..alamak..cam ne eh..korang ada cadangan x nk bt cmner...

video

MOre and More...

zila yg kepenatan..ttg msintsin walaupun mengandung...
muka aku yg dh xrupa org pas majlis...penat dok lama sangat

no table kitaorg..yg sangkut lucky draw k.mun ngan mas ajer...yg len sangap..k.mun ar luckiest ladies mlm tu..dh ler dtg gant org..free lak tu..pastu dpt lucky draw gift lak..tuah badan..mas lak ciput jerk gift nyer..


maLAM retRO ladiES nite











hmm.. pada tanggal 12 mac ri tu aku dan kengkawan yg telah mengorbankan rm65 tlh mengattendkan dri ke mlm puspanita kptm..tema mlm tu 70an..so rami gak ler yg aku tgk berpakaian persis zaman bujang mak dan ayahku..kiranyer diaorg lagi berani dan daring dr kitaorg ni..sorila..aku xamik lak gambar2 depa tu..azie ada kot..
hmm..aku no comment la ttg perasaan aku slps majlis tu..yg penting almost midnite bru kami gerak ke tangkak..hampir jam 2 gak ler bru sampai umah...penat beb..




Sunday, March 7, 2010

last touch up

video

hbs ler BlusHEr ibu...

video

lihat lah aksiKU..

video

mari bersolek

video

hmmm... ini lah aksi anakku ketika leka menggodeh brg2 make up aku..semua fungsi make tu dia tau nk buh mane..setiap kali aku bersolek, dia mest leka memerhatikan aku..rerupanyer dia implement trus apa yg dia tgk..bahaya tu lau tgk yg bukan2,,he3

Friday, January 1, 2010

PenGUMUman..!!!

hai..

ni aku nk cter skit jerk..

4th jan nant genapler umur aku yg ke 31 tahun..keh3..jgn luper kengkawan yer..