Pages

Monday, October 19, 2009

sedih

hari sabtu yang lepas tanggal 17 oktober aku tlh membuat umah terbuka di dalam umahku yang serba kekurangan..apa yang menyedihkan kengkawan yang dijemput bape kerat ajer yg hadir..yg aku xjangka datang lak sudi datang ke rumah aku..terima kasih ler pada kalian semua.. tap xper ler..nak buat camner..yg penting aku dh buat open house..

Tuesday, October 6, 2009

program R&R

aku antara yg terpilih tuk join badan kebajikan g kg teluk rimba tuk program R&R (Ramah dan Raya)..6 buah rumah kitaorg kunjung tuk marhaban ...leh tahan meriahnyer..semua umah ada buat makan..aku ngan zla x menolak rezeki yg dtg..cuma umah ke 6 memang aku dh surrendor..kenyang beb...
ni umah keempat..leh muat g..makan nasi lemak...


ni umah yg first,,ngah bedal mee kari..


aku xtau ler nape zla posing cam gitu..


apa ler zai ni..suker benor ambik gmbor aku ngah nganga...




raya sakan..

posing maut..
nape masam sangat anak ibu ni..ibu jer syok sendri sengih memanjang..






teruja ngan tangga..pantang kalu beraya umah orang yang ada tangga..jawabnyer aku ler yg kepenatan...

raya berdua jer..masa ni hubby aku dah balik tangkak dulu...




mari BERaya..

eh..org lain yg sibuk beraya si qaseh ni pulak tumpang sekaki menyibuk makan kuih..dia la jugak rajin melayan tetamu yg datang..every time bebudak dtg beraya dia yg seronok sakan menerima kehadiran mereka..
dh kepenatan ler tu..budak2 yg datang ni pun x kisah qaseh join sekali..ye la..kalu diaorg mare2 kang takut x dpt duit raya lak..
yg abang ni..sekolah rendah ke sekolah menengah ker...


lagi..

gaya perempuan melayu terakhir..keh3..
yg ni lak wanita melayu terakhir...ha3..aku rasa dh lama x bergambar sorang..


dady and his daughter....

ayahanda dan bondaku yg dikasihi..



raya YANG ceRia...

salam aidilfitri..tahun ni aku sefamily menyambut lebaran di kg aku..tema kaler raya thn ni purple..jgn ingat aku asyik obses ijau ajer..ni gmbr masa 1st raya aritu..
qaseh dh mula pndi beraksi..yg penting masa nk snap kena sebut nama dia...

rasa2nyer sape yg over bergmbor..ibu qaseh ke qaseh ibu ni...



eleh..malu2 lak anak ibu ni..tgk ler camera tu..


Thursday, September 17, 2009

perutusan raya...

hmm..
dikesempatan yg terbuka ni aku ingin mengambil peluang untuk memohon ribuan kemaafan sekiranya ada tingkah laku,tutur kata yg menyinggung u all eh..selamat hari raya aidil fitri...maaf zahir dan batin..berhati2 ketika memandu

Akhirnyer...

hmm..aku teringin nk mkn kuih samperit pandan..tu yg cuba buat..so dpt le gak buat hasil kesabaran yg tinggi...
hasil adunan dari aku...

hmmm...ok x?boleh ler buat makan sendiri2...


kuih LAIN le pulak

hari kedua lak aku ngan ira pulun almond london..tap aku tlg sampi separuh jalan jerk..buat dh nk midnite beb...mana larat mata den ni...tap bgus gak bt sendri kuih ni..at least aku tau serba sedikit cara penyediaan almond ni..renyah skit ar than cornflakes...
mcm2 rupa yg terbentuk doh ni....


alamak..si qaseh ni kalu x kacau mmg x happening ler proses membuat kuih...

pra penyediaan almond...



Ada BAKAT ka?

tara...jgn x caya thn ni aku buat tranformasi ngan buat sendiri kuih raya...apa brg beli2 ni..xmain ler...keh3..tap ada gak aku beli..xbyk ler kuih aku ready kan tuk tetamu..setengah dozen je kot..xde org ler sud dtg umah aku..umah aku kan burk..
aku bergandingan tangan ngan akak ipar aku buat cornflakes madu ni..tu yg excited skit..ada kawan seronok skit..


first day kami kuih yg senang dulu..cornflakes madu..ni gmbr2 yg diambil tuk tatapan u all

taarrraaa...dh siap..


buat satu balang panjang jerk...ckup ler tu...




terBAru...

hai hai hai...lama xjumper..sori ker..aku xsempat nk update blog ni..walaupun skg dh cut sem..aku tetap xkup kaki dn tgn..time cut sem ni ler aku leh jengah lama skit kt kop..semak akaun apa yg patut..org lain sibuk basuh kete ler,vakum kete ler...servis kete ler...aku xdenyer dan nk buat semua mende..ni update blog pun last day before cut raya..
so ni aku enclose gmbar terbaru qaseh..


dh 2 hari qaseh genap 1 thn 9 bulan..nk masuk 2 thn dh ank aku ni..cepat je masa is running..byk gak le benda dia dh pndi sebut wlupun pelat..ayer(air),par(lapar),ebu(ibu),aya(ayah)..dn kdg2 tu pndi gak dia sebut allah..tap awah le jadinyer..keh3..
  • bler kter tnyer kasut mana?dia trus xtentu arah cari kasut dia tuk dipakikan
  • kalu surh amik btol susu pun dia dh pndi ikut arahan
  • bler dia tgk org dlm umah tu siap cantik2 nk kuar dia pun mula ler xtentu arah nk ikut gak..asal xdiajak siap le gempa bumi umah aku dibuatnyer...nangis cam kena pkul..sian org yg kena tingal ngan dia tu
  • kalu aku solat dia sibuk kacu aku,,tawaf keliling aku la..rukuk dpn aku..baring kt sejadah aku la...xtentu arah aku nk solat
  • dh pndi salam dn cium tgn kalu kter hulur tgn
  • hanya takut kalu hubby aku marah...org lain dia layan sengih jerk...sabar je ler..

Monday, August 17, 2009

AKU pun kalah..



peristiwa ni berlaku masa minggu lepas kt kg aku..byk lak cter kt kg eh..aku bukan selalu dapat balik kg pas kawin ni...si qaseh ralit melaram high heel cik ngah dia...hbs satu umah dia jelajah...nasib baik xterpelecok...aku xde koleksi high heel yg berinci2 mcm ni..sbb tu dia jad teruja bler jumpe high heel ni..

gelagat BAAARU...

video

haa...hai apa kabar..apa kabar semua...lama xjumper..keh3..rindu xkt aku?sori ler..lama x update blog..busy dan xde cter nk share ngan u all..

so..ats permintaan rami..(keh3..perasan btul)..aku buh ler cter terbaru ttg buah hat pengarang jtg aku ni..

video kt ats ni berlaku masa kt umah mak aku minggu lepas..ntah masa bler dia leh ke dapur selongkar periuk nasi..pas tu trus amik nasi dan ngap dlm mulut dia..lapa ke nak?aku pun snap ler keletah dia..

slmt menonton...!!!

Thursday, June 25, 2009

makan..

ni aku bg korang tonton aksi qaseh ngah mkn..nasib baik manusia ni ada dua tgn ajer..kalu 8 tgn xtau ler aku dia mkn cara mana..aku dh xlarat nk tegah..asal tegah ngamuk ler apa lg

nmpk gayanyer dh boleh ler pegang sudu tu walaupun stil senget lg..compare dulu sudu jer yg masuk nasi habis berterabur ke bawah..

hmm..boring paki sudu paki tgn pulak..


xkisah le nak...asalkan ko bahgia..


Monday, June 22, 2009

terBARu..


ni hubby aku...rambut style baru..mmg suka melaram dan bergaya..aku pun kalah..

ok x?

qaseh dn specnyer...kaler biru..aku maleh ler beli pink..saje nk biru..murah jerk..beli mhl2 kang silap haribln qaseh pijak ke pthkan ker xker naya..ni masa di kampung aku..

berDIKAri..





haa..ni masa sesi mkn..kalu bab mkn semua dia nk handle sendri..kalu aku atau mak nk suap dia xnak..dia nk mkn sendri dn minum pun sendri..tgk tu haa..penuh cawan tu masuk ke muka dia..satu cawan penuh pung leh hbs air tu..mmg kuat minum..pantang nmpk kter minum ke mkn ke mest nak jugak..anak..anak...

main kuda..!!!

ni masa qaseh kt kfc tgkak..aku saje test letak ats kuda mainan tu..ingtkan dia xpndi main..rerupanyer tanpa ku sangka dia dh pndi tunggang sendiri..budak2 zmn skg..

Tuesday, June 16, 2009

ibu...nak air..


haa..ni antra aksi qaseh yg terbaru..cuba amik air ats kudrat sendri..keh3..ibunyer tlg amik gmbr jerk..tap dia xpandi g tekan air tu kuar..kalu pndai hbsler aku kena tadah bald kt bwh tu...

qaseh yg ceria...

hai... long time no see haa.. ni aku curi2 masa tuk update blog aku ni..korang nk tau x 7jun aritu aku mula perasan yg xkena kt badan ank aku ni..tumbuh ruam2 kecik,pastu ada 2,3 bji berair..so mlm tu aku bwk ler g satu klinik..ada ke doc tu kata ank aku ruam biasa jerk..pelik aku..sok pg bler bawak g umh pengasuh dia kater ank aku kena CAMPAK.. argh..geram btul aku ngan doc bengong tu..xnk dh aku g klinik tu g...tobat2..
nampak x bintik kt tgn qaseh tu..sian kan?nasib baik dia xngarok teruk sgt..cuma 7jun tu jerk dia demam skjap masa siang..8jun soknyer aku trus import mak aku dr kg..9jun lak aku g klinik wong mtk ubat..nasib baik kt muka xteruk sgt..

meskipun begitu..keh3..si qaseh ni tetap riang dan ceria sepert selalu..kali ni dh byk ler aksi2 yg aku leh gelak bler tgk gelagat dia..mulut dia jgn ckp ler..bler sekali berckp bapak nyer pung kalah...semalam 16jun qaseh dh 18bulan..he3..khamis ni dia kena injek..xtau ler boleh ke x..aku tgk cam dh ok campaknyer tu..